קשיים תוך כדי תביעות משרד הביטחון
כשטוען זכות לנכות מגיש תביעות משרד הביטחון להכרה כנכה צה"ל לקצין התגמולים במשרד הביטחון, מסלול התביעה מתחלק למספר מישורים: מערכת עובדתית, רפואית ומשפטית.
רבים הם הקשים שעלול להיתקל בהם הטוען זכות לנכות בתביעה להכרתו כנכה צה"ל.
ברמה העובדתית:
· עדויות לתנאי השירות-
לרוב נדרש הטוען זכות לנכות להציג עדויות לתנאי שירותו, אשר גרמו להופעת החבלה או המחלה. לרוב המדובר בעדים ו/או במפקדים ששירתו עם התובע והיו נוכחים במהלך השירות לאירועים הרלוונטיים להופעת הפגימה.
לעיתים, עלול להתעורר קושי באיתור עדים אלו, למשל אם עבר זמן רב מאז האירועים המדוברים.
· איתור נתונים עובדתיים-
לפעמים, עלול להתעורר קושי באיסוף ואיתור נתונים עובדתיים רלוונטיים, למשל במקרה של חשיפה לקרינה מייננת, הבאת מידע על סוגה וכמותה.
ברמה הרפואית
- איתור מסמכים רפואיים – לא פעם, נתקל התובע בקושי לאתר חומר רפואי, כגון מסמכים רפואיים ותוצאות בדיקות מזמן שירותו הצבאי.
- איתור תיק רפואי צבאי – במקרים בהם חלף זמן רב מאז שחרורו של התובע, עלול הוא להיתקל בקושי ניכר באיתור תיקו הרפואי הצבאי ובהגשתו למשרד הביטחון.
ברמה המשפטית
חשוב להבין שעל מנת שיכירו בתובע כנכה צה"ל עליו להוכיח קשר סיבתי משפטי בין תנאי שירותו לבין התפרצות פגימתו, בין אם פיזית או נפשית.
על התובע להראות כי תנאי שירותו מהווים "טריגר", "הדק" ו"קרע פורייה" להופעת הפגימה, ולשם כך נדרש לקשור את הקשר בין המערכת העובדתית, הרפואית והמשפטית.
כמובן, שעלולים להתעורר קשיים רבים ומגוונים מהבחינה המשפטית, בבואו של התובע להוכיח את תביעתו.
על מנת להתמודד עם הקשיים בשלושת הרמות המוצגות לעיל, אנו ממליצים לתובעים להתייעץ עם עורך דין המתמחה בטיפול וייצוג משפטי של נכי צה"ל ונפגעי מערכת הביטחון, טרם הגשת התביעה להכרתם כנכי צה"ל.
משרדנו מלווה את התובעים מתחילת ההליך, כולל איסוף הנתונים העובדתיים והרפואיים, דרך התנהלות ומגעים עם קצין התגמולים במשרד הביטחון ועד לשלב בו מוזמנים התובעים לפגישה עם רופא מומחה על מנת לבחון את הקשר הסיבתי ברמה הרפואית- משפטית.
אנו מציעים ליווי צמוד ותמיכה משפטית לתובעים, אשר מטבע ההליך נתקלים בקשיים רבים במסגרת ההתנהלות מול משרד הביטחון.